dilluns, 3 de gener del 2011

LA SERRA BÈRNIA



Descripció física:Fa una llargària de 11 quilòmetres i s'estén en direcció perpendicular a la costa, des de la falla de Bolulla (a l'oest) fins al Morro de Toix (a l'est) , on es submergeix dins les aigües de la mar Mediterrània. La serra té una extensió de 1900 hectàrees, repartides entre els municipis de Callosa d'en Sarrià, Altea, Calp, Benissa i Xaló. El cim més elevat de la Serra de Bèrnia es troba al terme municipal de Xaló, i mesura 1128 m. sobre el nivell de la mar.
Vegetació:
Pel seu valor endèmic o per la seua escassesa, cal destacar les següents espècies vegetals:
  • l'auró (acer granatense)
  • el marfull (viburnum tinus)
  • la corona de rei (saxifraga longifolia)
  • el teix o vareta d'or (taxus baccata)
El Forat de Bèrnia:

El Forat de Bèrnia és un passadís natural que comunica les dues cares de la serra. Té una longitud aproximada de 20 metres. L'altura varia al llarg del seu recorregut i obliga al visitant en algun tram de poca alçada a travessar-lo arrossegant-se com una serp. És molt practicada entre els excursionistes l'activitat de "passar el forat", com se sol denominar popularment a Xaló.
El Fort de Bèrnia:
L'any 1562, per ordre del rei Felip II, al vessant sud de la serra va ser construït el Fort de Bèrnia. La finalitat de l'edificació era, d'una banda, la prevenció de les revoltes dels moriscos i, d'altra, la defensa de la costa contra els sobtats atacs dels pirates berberiscos. Des d'aquesta fortificació situada a 603 m. d'alçària, es pot controlar visualment tota la línia costanera compresa entre el Cap de la Nau a Xàbia i el port d'Alacant i, en un dia clar, també és possible albirar l'illa d'Eivissa.

Serra Bèrnia:
La Serra Bèrnia té una altura de 1.128. La Serra Bèrnia està situada entre la Marina Baixa i la Marina Alta ( en el país Valencia) El recorregut és de 15,2 Km, que és fara en unes 4 hores parant per a esmorzar. La Serra Bèrnia està de nou en perill un nou projecte urbanístic amb el seu camp de golf i demés extres pretén destruir una de les serres més emblemàtiques de la Marina Alta.

Paraules dificils d’entendre:
Endèmic: Que és d’eixe lloc.
Emblemàtiques: que són boniques, historiques, populars, ect.
Elisa i Anna B.

2 comentaris:

Cinqué Mania ha dit...

L'hem fet anna Blasco i jo ( Elisa) per a el treball d'Emma i com hem va agradar com va quedar vaig decidir posar-ho.

Cristina Duart Carrión ha dit...

Hola a tots.
Algú em podria contestar per ací, si s'havia d'aprendre el treball de memòria¿?
És urgent!!!!!!!!!!!!!!!!
Molts bessos Marina.